Министърът на търговията на Китай Ванг Вентао ще посети Франция на

...
Министърът на търговията на Китай Ванг Вентао ще посети Франция на
Коментари Харесай

Търговският министър на Китай ще посети Франция през април

Министърът на търговията на Китай Ванг Вентао ще посети Франция на 7 април , с цел да разиска следствието на Европейската комисия (ЕК) по въпроса дали китайската промишленост за електрически транспортни средства се е възползвала от нелоялни дотации, оповестиха от Reuters.

Министърът ще бъде съпроводен по време на пътуването от представители на автомобилни компании BYD Auto, SAIC Motor и Zhejiang Geely Holding Group. Допълнителни детайлности за пътуването не са известни досега.

Европейска комисия стартира, с цел да дефинира дали да наложи мита върху износа на коли , за да отбрани европейските производители. Разследването се чака да завърши до ноември, макар че изпълнителната власт на Европейски Съюз може да наложи краткотрайни мита и по-рано.

От Франция поддържаха следствието на Европейска комисия , като част от траялата години акция на президента Еманюел Макрон за по-строги ограничения на Европейски Съюз по отношение на търговията и за обезпечаване на равни условия на пазара.

По данни на Европейска комисия делът на Китай на продажби на електрически автомобили в Европа може да доближи 15% от пазара през 2025 година Прогнозата се базира на ценовите отстъпки на китайските производители спрямо тези в Европа.

, че тяхната промишленост за произвеждане на електрически автомобили е процъфтяла с помощта на дотациите. По техни думи следствието на Европейски Съюз е " протекционистко ". Анализатори за Reuters настояват, че цените са занижени също от фактори като преобладаващата позиция на Китай при доставките на акумулатори, техните нововъведения в бранша, както и ожесточената конкуренция на вътрешния пазар. Китай стана и най-големият експортьор на коли предходната година, изпреварвайки Япония.
 Европейски Съюз с твърда позиция за търговията с Китай
Европейски Съюз с твърда позиция за търговията с Китай

Посещението на Домбровскис, сподели какъв брой мъчно ще бъде за Европа да " понижи риска " в връзките си с Китай

Популярни китайски модели, изнасяни за Европа, включват MG на SAIC Motor и Volvo на Zhejiang Geely Holding Group. Tesla също е главен експортьор на електрически автомобили за Европа от фабриката им в Шанхай, като най-големият и най-производителен цех на американската компания.

Инспекции от страна на Европейска комисия бяха извършени през януари , ориентирани към китайските автомобилни производители и по-специално - Zhejiang Geely Holding Group и SAIC Motor.

Китай имаше потенциала да създава близо 43 милиона транспортни средства годишно към края на 2022 година, което включва електрически автомобили и бензинови коли. Тяхната степен на потребление на заводите обаче е била малко под 55%, показват от Китайската асоциация за леки коли. Техните производители на електрически автомобили към този момент са изправени пред общоприета цена от 10% в Европейски Съюз.

Допълнително, президентът на Китай Си Дзинпин се чака да посети френския президент през май. Един от главните акценти на срещата ще бъде възходящото комерсиално напрежение сред Европейски Съюз и Китай.
 Европейски Съюз и Китай обмислят съдействие в региона на колите и суровините
Европейски Съюз и Китай обмислят съдействие в региона на колите и суровините

Двете страни организираха разговори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР